Et glas champagne eller et glas vin er godt - men ikke fantasifuldt. Og her er charmen ved at mixe: Med drinksopskrifter fra
drikkeABC.dk opnår du noget ekstra
Til 4 personer
#
½ l ufiltreret æblejuice
8 tsk assam-te
1,5 l vand
1 håndfuld lindeblomster (friske eller tørrede)
1 stykke kanelbark
1 stykke appelsinskal.
1 appelsin
Citronmelisse
Sukkerrand·
Appelsinsaft og sukker
*
Æblejuice hældes i iskugleposer og lægges i fryseren.
Teblade kommes i en si eller et tefilter.
Overhældes med kogende vand.
Lad teen trække ca. 5 minutter.
Lindeblomster, kanelbark og appelsinskal sættes
over med en halv liter koldt vand.
Blandingen skal trække ca. 5 min ved svag varme.
Hældes gennem si og afkøles.
Appelsinen skrælles.
Fileterne skæres fri af hinderne og saften gemmes.
Te og lindeblomsterekstrakt blandes sammen.
Appelsinsaft og frugtstykker tilsættes.
Stilles køligt.
Randen på glassene dyppes først i appelsinsaft og
derefter i sukker.
Nogle af æblejuice-iskuglerne knuses og fordeles i glassene.
Teen tilsættes og derefter iskuglerne.
Pyntes med citronmelisse.
Tips: Isteen smager også udmærket med andre
frugtsafter
i stedet for æblejuice.