# Ingredienser
4 cl Applejack eller calvados
3 cl grapefrugt juice
* Tilberedning
Ryst ingredienserne med isterninger og si i et cocktailglas.
Mixing instructions:
Shake ingredients with ice, strain into a cocktail glass, and serve.
Applejack er en stærk alkoholisk drik fremstillet af æbler, populær i den amerikanske kolonitiden og menes at stamme fra det franske æble cognac Calvados. Applejack er lavet ved at koncentrere cider, enten ved den traditionelle frysedestillation eller af almindelig destillation. Udtrykket applejack stammer fra jacking, en betegnelse for frysedestillation.
Fra gærede saft, med et alkoholindhold på mindre end 10% koncentreres saften. Resultatet indeholder 30-40% alkohol, er let sødlig og normalt smager og dufter af æbler. Frysedestillation koncentrater alle de alkohol-produkter af gæring, herunder ethanol, methanol og Fuselolie alkoholer. Destillation af fordampning kan adskille disse, de har forskellige kogepunkter. På grund af de højere omkostninger og lavere udbytte af alkohol fremstillet af frugtgæring, kan kommercielt produceret applejack bestå af æble cognac fortyndet med kornbrændevine indtil vinen når den ønskede alkoholprocent.
I New Jersey var applejack brugt som valuta til at betale vejanlæg-besætninger i kolonitiden. En slang udtryk for drikkevareaktiviteterne var Jersey Lightning.
Slang, AppleJack er også en drink med 3 dele æblesaft og en del Jack Daniel's whisky, serveret på klipperne.
✅ Her er drikkeABC.dk med nemme opskrifter til
din bar, - prøv selv Drinks, Spiritus, Kolde drikke, Varme drikke, Vin Quiz, Bowle/punch, Snacks, Drikkeviser, Alkohol test, Tøm barskabet
Få succes som
bartender med drikkeABC.dk. Vi hjælper dig med de bedste opskrifter.
----------- ooo OÔO ooo -----------