Server fx B-52 i et shot-glas
1/3 shot
Kahlua kaffelikør
1/3 shot
Bailey's Irish Cream
1/3 shot Grand Marnier
appelsinlikør
KORT FORTALT
Hæld Kahlua i shotglasset.
Læg Bailey'en ovenpå ved forsigtigt at hælde den over en
barske.
Læg Grand Marnier
som det sidste lag ovenpå.
Trin 1: Hæld
underste lag direkte i shotglasset.
Skab en base til det
lagdelte shot begyndende med spiritus
med den største
tæthed; i dette tilfælde er det Kahlua.
Hæld Kahlua direkte i
dit shotglas for at lægge dit fundament.
Skænk en tredjedel
fuld, da alle dine lag skal være ens.
Trin 2: Derefter
hælder du mellemste lag i glasset over en ske.
For at tilføje det
næste lag skal du lægge en omvendt ske
(konkav side nedad) i
shotglasset mod glasset lidt over det første lag.
Tilsæt den næsttungeste
ingrediens (Irish Cream) ved langsomt
at hælde over bagsiden
af skeen.
Du bliver nødt til at
hælde langsomt for at forhindre tyngdekraften
i at få Irish Cream
til at gennembore overfladen af Kahlua og
få dem til at blande
sig.
Skeen blødgør så at
sige landingen og lader den lettere væske
forsigtigt flyde oven
på den tættere væske.
Trin 3: Skænk
øverste lag på samme måde.
Fuldfør dit shot ved
at toppe det med den letteste spiritus
(Grand Marnier), og du
bør have et shot, der ser sådan ud:
Trin 4: Drik det med
velbehag
Du har lavet et sejt,
lagdelt shot, ikke?
Ingen tvivl om, at du
vil nyde ødelæggelsen af din smukke
skabelse er lige så
meget en del af ritualet som at skabe den.