Oprindelse: Australien, Victoria, Yarra Valley
Type: Mousserende tør hvidvin, 12,5 % vol.
Drue: Chardonnay, pinot noir, pinot meunier
Pris: 100-200
Drikkes: flasker på markedet nu skal drikkes inden for 3 år
Moet & Chandon var foregangsmænd, da europæiske producenter begyndte at investere i produktion af vine fra den nye verden. Her er dog ikke blot tale om vine, der er lavet af champagnegiganten i et af dens oversøiske selskaber. Det er vine, der primært laves af lokale vinproducenter, som moderselskabet tilfældigvis har en aktiepost i. Green Point, den diamant, der funkler over dem alle i Australiens Chandon-domæne, og som laves af den banebrydende dr. Tony Jordan, er et godt eksempel herpå. Den bliver lavet efter den traditionelle metode, hvor non-vintage indeholder op til 30% reservevin fra ældre årgange for at give større mundfylde og tilføje dybde og autoritet til dens elegante, chardonnay-syrlige finesse. Reservevine opbevares i et slags solerasystem og indeholder både partier af pinot og chardonnay, hvor nogle lagres på egetræsfade.
Der laves også et udvalg af årganqscuveer, men som i Champagne står og falder en vinproducent med kvaliteten på hans førende mærke. Green Points stamtavle er hvert år tydelig i den omhyggelige blending, og det skinner igennem, fordi vinene bliver ved at udvikle sig i flasken i mere end et år efter, de er sendt på markedet. SW
Chandonområdets moderne smag skælder på Green Point i Victoria.
--