Oprindelse: Frankrig, Loire, Sancerre
Type: Tør hvidvin, 12,5 % vol.
Drue: Sauvignon blanc
Pris: 100-200
Drikkes: til 2010+
Vingården på Domaine Henri Bourgeois ligger på toppen af Chavignol med en betagende udsigt ud over vinstokke, der breder sig i landskabet. Kun hårdt presset indrømmer Jean-Marie Bourgeois at eje halvdelen af de vinmarker, der fortsætter ud i horisonten, men det er faktisk en underdrivelse. Monsieur er betydningsfuld i Chavignol, og han er oprigtigt beskeden. Til vores prøvesmagning finder han to flasker frem, og mens jeg dufter og slubrer, holder han regnskab. Vinene er åbenlyst forskellige - en sauvignon blanc og en pinot noir. Jeg spørger, hvilke parceller de er fra, og forventer, han peger ud over markerne. »Marlborough, New Zealand,« svarer han, »fra min ejendom der, der hedder Clos Henri.«
Domaine Henri Bourgeois laver ca. 550.000 flasker om året og Clos Henri yderligere 120.000. Sancerre d'Antan tegner sig for kun 6.000 til 10.000 pr. år. D'Antan er 100% flintestensjordbund. Terroiret er tydeligt i denne 2003'er med den mineralske tone i næsen. Munden har en enestående blanding af flinteholdiq, sprød smag, der afrundes med en smag af ristet rosinbrød med et tykt lag smør. Dette er sauvignon blanc, når den er allermest overdådig, og rækker ud over sit terroir og mod det sublime. KA
--