Logo

Jacobsen Bramley Wit

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bryggeri: Husbryggeriet Jacobsen
Brygget for første gang: 2005
Type: Hvedeøl
Alkohol: 7.1% (5,0%?)
Flaskestørrelse: 30/75 cl.
Forhandles af:
Pris ca:

 

Jacobsen Bramley Wit er inspireret af den belgiske hvedeølstradition. Vi har givet den et nordisk anstrøg ved at tilsætte saft fra både Bramley og Belle De Boskoop æbler. I de belgiske hvedeøl bruges umaltet hvede, koriander og tørret appelsinskal i modsætning til de bayerske hvedeøl. Vi har valgt at bruge frisk appelsinskal i stedet for tørret. Det giver en mindre bitterhed til brygget. Jacobsen Bramley Wit har en lys farve og et flot, cremet skum ledsaget af en dæmpet duft af nelliker og koriander. Dens forfriskende og let syrlige indtryk stammer fra Bramley æblerne, mens Belle De Boskoop aromaen afrunder smagsoplevelsen. Nyd den ved 6-7 C.

Denne hvedeøl er uklar og hvidgul med et cremet, hvidt skum med blonder. Den friske men afdæmpede aroma af nelliker og koriander er blandet med et strejf af appelsin. Aromabilledet afrundes af æblearomaer fra Belle de Boskoop saften, mens Bramley æblerne tilfører en let syrlighed, der virker forfriskende og kompenserer for den meget lave humlebitterhed.
Bramley Wit har, som navnet antyder, hentet inspiration i den belgiske hvedeølstradition ”Witbier”, som er flamsk for hvid øl eller hvedeøl. Husbryggeriet Jacobsen har dog tilført øllet et nordisk anstrøg ved at tilsætte saft fra både Bramley og Belle de Boskop æbler, som er dyrket i Danmark og Norden. Det belgiske hvedeøl adskiller sig fra det bayerske ved, at der anvendes umaltet hvede, koriander og tørret appelsinskal. I Bramley Wit er der desuden tilført lidt havre, og byggeriet har valgt at bruge friske appelsinskaller i stedet for tørrede, da det giver mindre bitterhed.
Bramley Wit er en fortrinlig øl til lette forårs- og sommerretter med fisk, æg, grøntsager og fjerkræ. Med sin syrlighed, beherskede fylde og delikate aromabillede harmonerer den perfekt med de fleste syltede og marinerede fiskeretter, sushi og den går også godt til sarte spiser som dampet rødspætte eller søtunge. I kraft af sit høje kulsyreniveau er den desuden ideel til fede sager som hollandaise sauce og beurre blanc. Den lette fylde og det høje kulsyreindhold, gør også Bramley Wit velegnet som en forfriskende aperitif og tørstslukker, når det er varmt. Den bør nydes ved 5-7°C.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.323 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her