4 drinks
#
9 dl ren yoghurt
1 stor, moden ananas, skrællet og groft delt
3 dl mineralvand
isterninger
sukker-sirup (se nederst)
Ananasstykker og mynte kviste til pynt
*
Kom yoghurt, mineralvand og ananas i en foodprocessor
eller røremaskine og rør, til massen er glat og jævn.
Kom isterninger i en høj kande og si drinken over i
den gennem en finmasket sigte.
Server den i 4 høje glas med sugerør og
pynt med ananas og mynte.
Sukker-sirup
Sirup lavet på sukker kan erstatte sukker
i cocktails og give dem mere krop.
Den kan købes, men det er lige så nemt
at lave den selv:
Kom 3 spsk strøsukker og 4 spsk vand i
en lille kasserolle og rør over svag varme,
indtil sukkeret er opløst.
Bring det i kog og kog det uden at røre i 1-2 min.
Opbevares i en helt ren flaske i køleskabet
op til 2 måneder.