Du er her:
Forside
> Kaffebrygning
Kaffebrygning
Print med billeder
Print uden billeder
Vil du undgå sort skærm på din PC?
Klik her og hold skærmen tændt mens du laver drinks
Her er det smag, temperament og udstyr, der afgør sagen. Måske har du en espressomaskine, så ved du nok hvordan man bruger den - men sørg for at holde den ren. Du kan også få en lille 2-koppers espressokande, som står direkte på komfuret - det er en udmærket og billig løsning. Den skal også være helt ren.
Ellers er stempelkanden faktisk det bedste, hvis du skal lave en god spand. Hæld den malede kaffe op (den behøver ikke være groftmalet, det er en skrøne) - vær ikke nærig. Kog vand i elkedlen. Når kontakten har sagt KLIK, tænder du dit stopur. Efter præcis et minut hælder du vandet op, mens du bevæger kanden - nu er kaffen perfekte 94-96ºC. Lad kaffen trække i fire minutter, tryk stemplet ned - og vent yderlige 2 minutter før du serverer. Hvis ikke du venter, kan du ikke mase skidtet ned - og du mister noget smag.
Og så er der kaffemaskinekaffe. Den er som regel dødssyg. Det skyldes primært to ting: Forkert temperatur og/eller beskidt kaffemaskine. Jo dyrere din maskine er, desto bedre vil den formentlig være til at holde temperaturen. Men hvis ikke du gør den ren HVER gang du har brygget, vil kaffen næsten altid smage dårligt.
I det hele taget: det er hygiejnen der har den største betydning for kaffens smag. Gør brygudstyret (alle dele) rent med vand og sæbe hver gang. Hvis du har en espressomaskine til mange tusinde kroner og bruger den dyreste kaffe, vil du stadig lave en ringe spand, hvis udstyret er snavset. Årsagen er alle de olier som kaffen afgiver - de bliver meget hurtigt bitre og hænger godt fast.
Det tip kan du også bruge når du er på kaffebar eller café. Kig på stedets kaffemaskiner - hvis de er beskidte - bestil noget andet end kaffe.
Tweet
Print med billeder
Print uden billeder
Gem i Min Drinksbog
Opret din egen Drinksbog
Send drink til en ven
Feedback
Gem denne opskrift til mine Drinkskort
Forrige: Kaffe Vermont
Næste: Kaffeflip
Klik på den smiley du vil give denne side
Brugernes vurdering
5,0
(
7
stemmer)
Siden er blevet set 3.007 gange -
Se og skriv kommentarer herunder
.
• Karachoc
• Cafe á l'orange
• Kosakblod -
• Cafe Capriccio
Kommentarer og debat mellem læsere
Navn
*
:
E-mail
*
:
Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
Kommentar
*
:
Få besked når der kommer en ny kommentar til denne artikel
Modtag nyhedsbrev fra drikkeabc.dk
Vis alle kommentarer...
Vi elsker jeres billeder
❤
×
Min Drinksbog
×
Min Drinksbog
×
Allerede bruger
E-mail
*
Password
*
Glemt password
Ny bruger
E-mail
*
Password
*
Gentag password
*
Navn på bog
*
Post nr.
*
Køn
K
M
Fødselsdato
Tlf.
Min Drinksbog
×
Du er nu logget ind og siden er tilføjet til din Drinksbog
Brugeren eksistere allerede
×
Der er allerede en bruger med det brugernavn.
Drinks
Øl
Spiritus
Vin
Kolde drikke
Varme drikke
Vin Quiz
Min bar
Bowle/punch
Drinkskort
Hjemmebryg
Snacks
Drikkeviser
Alkohol test
Ordbog
Tøm barskabet
Alkoholfri
Amerika
Barudstyr
Bitter
Bowle og punch
Campari
Cocktails
Cognac brandy
Danmark
Fitness
Fizz
Frankrig
Gin
Hedvin
Holland
Hvidvin
Italien
Juice og smoothies
Kaffe
Kakao
Kolde drikke
Likør
Longdrinks
Mexico
Mousserende vin
Pernod
Rom
Rosévin
Rødvin
Shots
Snaps
Spanien
Spiritus
Te
Tequila
Varme drikke
Velkomstdrinks
Vin quiz
Vodka
Whisky
Øl
Tilmeld nyhedsmail her
Nyeste kommentarer
drikkeABC.dk
Hej Sus, Malus sargentii hedder også Sargentæble. Følg opskriften ovenfor: Paradisæblesnaps.
Sus
Hej, har røde bær af Malus sargentii, kan jeg lave kryddersnaps af dem også? Bærerne er modne og kan lukkes fra træet, som er 3 m...
Bodil
Hej Vi har en marcanta dark dansk frugtvin. Nogle der ved hvornår den er fra?
Hardy
Har lige smagt denne gudedrik, den smagte pragtfuld. Men hvor længe skal den trække - før den skal sies ? Bh H
Ved du alt om vin og drikke?
Prøv vores nye quiz
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
De er gode
Det er ligegyldigt
De er meget irriterende
Stem
Del
Se alle vores afstemninger her...