Logo

Méthode Champenoise

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
En metode, hvor de stille vine fra Champagne, gøres mousserende (metoden anvendes dog også mange andre steder). Vinen i flaskerne tilsættes en nøje afmålt dosis sukker og gær og gærer på flaske i nogle måneder. Kulsyren fra gæringen opløses i vinen.
Under gæringen danner der sig bundfald og ved at anbringe flaskerne i nogle særlige reoler (pûpitres) og dreje flaskerne med jævne mellemrum samles bundfaldet i flaskehalsen. En flaskedrejer kaldes en remueur.
Når bundfaldet skal fjernes fryses indholdet i flaskehalsen, flasken åbnes og isklumpen med bundfaldes skydes ud. Dette kaldes dégorgement.
Derefter fyldes flasken med en dosage – en sukkeropløsning, der tilpasses alt efter hvor tør eller sød vinen skal være.
Champagne lagres i mindst tre år inden de frigives til salg.
Se også: Champagne.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.776 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her