1 drink
#
4-5 isterninger
saften af en lime eller citron
1 tsk sukker-sirup
3 mål vodka
3 dråber Angostura bitter
champagne
1 jordbær til pynt
*
Kom isterningerne i en shaker.
Hæld lime/citronsaft, sukker-sirup,
vodka og bitter over isen og ryst godt,
indtil den dugger.
Hældes uden at si den i et højt sjusglas,
fyld efter med champagne og pynt
med et jordbær.
Sukker-sirup
Sirup lavet på sukker kan erstatte sukker
i cocktails og give dem mere krop.
Den kan købes, men det er lige så nemt
at lave den selv:
Kom 3 spsk strøsukker og 4 spsk vand i
en lille kasserolle og rør over svag varme,
indtil sukkeret er opløst.
Bring det i kog og kog det uden at røre i 1-2 min.
Opbevares i en helt ren flaske i køleskabet
op til 2 måneder.