= Landvin. Næstlaveste franske vinkategori (efter Vin de table). Skal bestå af druer fra et enkelt, afgrænset geografisk område. Kan både være en jævn dagligvin, men betegnelsen kan også dække over større vin, der ikke vil indpasse sig under områdets appellationer.
VdP-lovgivningen inddeler Frankrig i 5 områder med hver sin regionale betegnelse:
+ VdP de jardin de la France (Loire)
+ VdP d'Oc (LanguedoccRoussillon)
+ VdP du ComteTolosan (Sydvestfrankrig)
+ VdP du Comte Rhodanien (nordlige Rhonedal)
+ VdP des Portes de la Mediterrannee (sydlige Rhonedal og Provence).
Inden for hver region åbner lovgivningen mulighed for et mere fintmasket net, idet producenten kan anføre en departements-oprindelse - Vinde Pays de Vauduse, feks. - men det benytter man sig aldrig af i Loiredalen, hvor den regionale betegnelse er eneherskende.
Derudover kan man operere med zone-betegnelser, hvor vinen kommer fra et afgrænset område, der er mindre end departementet, eksempelvis VdP de la Cité de Carcassonne. I visse områder i øst- og vestfrankrig er der begrænset produktion af Vdp, men her er der ingen regional betegnelse, kun navnet departementet eller evt. en zone.
I områder med angiveligt højt kvalitetsniveau - Bordeaux, Bourgogne, Champagne findes der i øjebelikket ikke mulighed for at producere VdP.
Kilde: Vinsiderne.dk