Personer: 4-6
#
1 l hvidvin
1 kanelstang
skal af 1 citron
1 nellike
1 spsk. maizenamel
4 æggeblommer
3/4 dl (60 g) sukker
*
Kom vin, kanelstang, citronskal og nellike i en gryde.
Bring det i kog og lad det snurre i 5 minutter.
Tag krydderierne op med en hulske og jævn drikken med lidt maizenamel, der er rørt ud i lidt koldt vand. .
Bring det atter i kog og tag så gryden af varmen.
Pisk æggeblommer og sukker i en skål.
Tilsæt den varme vin under stadig piskning.
Kandeel serveres varm, gerne med små kanelsmåkager til.
I Holland er Kandeel en drik med stor tradition. Oprindelig blev den givet som en opstrammer til unge mødre, som netop havde født.
Man drak også kandeel for at få ideer til barnets navn eller den blev serveret, når de første gratulanter indfandt sig.
✅ Her er drikkeABC med: Drinks, Shots, Kolde drikke, Varme drikke, Bowle og punch, Hjemmebryg, Snacks, Ordbog, Alkoholtest, Tøm barskabet og Vin quiz