Du er her:
Forside
> Kafferistning
Kafferistning
Print med billeder
Print uden billeder
Vil du undgå sort skærm på din PC?
Klik her og hold skærmen tændt mens du laver drinks
Hvis du rigtigt vil have god kaffe og få vennerne til at måbe, skal du selv riste dine bønner. På nettet kan du finde forskellige firmaer som sælger rå, tørret kaffe. Det ligner peanuts og dufter som kit - men tricket er at kaffen i rå form kan holde sig i op til to år. Normalt er en ganske almindelig pose kaffe intet værd et par timer efter åbningen. Når du har skaffet rå-bønner, kan du riste dem på to måder:
Enten har du en rigtig kafferister eller en popcornmaskine - principperne er de samme. Eller du rister kaffen på en wok. Det sidste er det sjoveste - her vil vennerne dø af grin og beundring.
Men fyr op for emhætten og luft ud bagefter - det stinker. Giv bønnerne lidt over mellemvarme. Du bestemmer selv hvor hårdt du vil riste dem - fra lysebrun til kulsort. Men pas på. Pludselig går det stærkt. Eneste regel er at bønnerne skal poppe en gang eller to - ligesom popcorn. Og så kan du jo blære dig med din helt egen blanding af dine yndlingskaffer.
Når bønnerne er ristet, kværner du dem i en kaffemølle. Rigtige kaffenørder foretrækker en model med koniske knive, men den lille plæneklippermodel til 100-200 er helt fin (næsten).
At riste selv er en næsten bevidstheds-udvidende oplevelse. Det er mere sjovt end praktisk - men det smager helt vildt godt. Alternativt kan du købe hele bønner, som er ristet. Det er som regel langt bedre end hvad som helst der er formalet.
Du kan eksperimentere med forskellige typer kaffer og smage. Bland for eksempel kaffebønnerne med appelsin, kakao, vanilie, chokolade eller andre krydderier (men fjern det fra kaffen førend du brygger).
Tweet
Print med billeder
Print uden billeder
Gem i Min Drinksbog
Opret din egen Drinksbog
Send drink til en ven
Feedback
Gem denne opskrift til mine Drinkskort
Forrige: Jägermeister Bitter
Næste: Karat Bitter
Klik på den smiley du vil give denne side
Brugernes vurdering
5,0
(
4
stemmer)
Siden er blevet set 3.299 gange -
Se og skriv kommentarer herunder
.
• Pernod -
• Chambertin - smagen af
• Riccadanna Bianca vermouth
• Cognac
Kommentarer og debat mellem læsere
Navn
*
:
E-mail
*
:
Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
Kommentar
*
:
Få besked når der kommer en ny kommentar til denne artikel
Modtag nyhedsbrev fra drikkeabc.dk
Vis alle kommentarer...
Vi elsker jeres billeder
❤
×
Min Drinksbog
×
Min Drinksbog
×
Allerede bruger
E-mail
*
Password
*
Glemt password
Ny bruger
E-mail
*
Password
*
Gentag password
*
Navn på bog
*
Post nr.
*
Køn
K
M
Fødselsdato
Tlf.
Min Drinksbog
×
Du er nu logget ind og siden er tilføjet til din Drinksbog
Brugeren eksistere allerede
×
Der er allerede en bruger med det brugernavn.
Drinks
Øl
Spiritus
Vin
Kolde drikke
Varme drikke
Vin Quiz
Min bar
Bowle/punch
Drinkskort
Hjemmebryg
Snacks
Drikkeviser
Alkohol test
Ordbog
Tøm barskabet
Alkoholfri
Amerika
Barudstyr
Bitter
Bowle og punch
Campari
Cocktails
Cognac brandy
Danmark
Fitness
Fizz
Frankrig
Gin
Hedvin
Holland
Hvidvin
Italien
Juice og smoothies
Kaffe
Kakao
Kolde drikke
Likør
Longdrinks
Mexico
Mousserende vin
Pernod
Rom
Rosévin
Rødvin
Shots
Snaps
Spanien
Spiritus
Te
Tequila
Varme drikke
Velkomstdrinks
Vin quiz
Vodka
Whisky
Øl
Tilmeld nyhedsmail her
Nyeste kommentarer
drikkeABC.dk
Hej Sus, Malus sargentii hedder også Sargentæble. Følg opskriften ovenfor: Paradisæblesnaps.
Sus
Hej, har røde bær af Malus sargentii, kan jeg lave kryddersnaps af dem også? Bærerne er modne og kan lukkes fra træet, som er 3 m...
Bodil
Hej Vi har en marcanta dark dansk frugtvin. Nogle der ved hvornår den er fra?
Hardy
Har lige smagt denne gudedrik, den smagte pragtfuld. Men hvor længe skal den trække - før den skal sies ? Bh H
Ved du alt om vin og drikke?
Prøv vores nye quiz
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Ja
Nej
Nej, han skal fyres/udskiftes.
Foreslå nyt svar
Send nyt svar
Stem
Del
Se alle vores afstemninger her...