Du er her:
Forside
> Pousse-Cafés
Pousse-Cafés
Print med billeder
Print uden billeder
Vil du undgå sort skærm på din PC?
Klik her og hold skærmen tændt mens du laver drinks
Pousse-Cafés er lagdelte drinks, der opstod blandt bartenderne i New Orleans i 1840'erne og spredte sig som en modedille over hele USA i begyndelsen af dette århundrede. Pousse-Café er fransk og betegner en drink, der "skubber kaffen ned". At skænke denne form for drink er en sand test for bartendere.
Det hele handler om tyngdekraft
For at lave en lagdelt drink, skal du være i besiddelse af en rolig hånd, en ske og en vis viden om vægtfylden for likører, sirup'er, brandies og andre former for spiritus. Det grundlæggende princip er at skænke "lettere" væsker oven på "tungere" for at holde dem adskilt i glasset. Resultatet er en farverig regnbueeffekt.
Det er dog lettere sagt end gjort. Et godt trick er at skænke de enkelte væsker over bagsiden af en ske. Skeens runde form bremser væskens fald og gør det noget lettere at opnå en flot inddeling af de enkelte lag.
En vellavet, flot Pousse-Café skaber altid op mærksomhed. Hvis du har planer om at imponere dine venner med at servere sådanne drinks til en fest, kan det anbefales at lave dem i forvejen. Man ryster knap så meget på hånden, når der ikke er en masse øjne rettet mod en, og de fleste Pousse-Cafés vil holde udseendet mindst en time i køleskabet.
Tweet
Print med billeder
Print uden billeder
Gem i Min Drinksbog
Opret din egen Drinksbog
Send drink til en ven
Feedback
Gem denne opskrift til mine Drinkskort
Forrige: Pousse café -
Næste: Proofless -
Klik på den smiley du vil give denne side
Brugernes vurdering
5,0
(
2
stemmer)
Siden er blevet set 1.903 gange -
Se og skriv kommentarer herunder
.
• Cider
• Ron Zacapa Centenario XO, 25 år, 40%, Guatemala.
• Crusta
• Sea Wynde, 46%, blend af rom fra Jamaica, Guyana.
Kommentarer og debat mellem læsere
Navn
*
:
E-mail
*
:
Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
Kommentar
*
:
Få besked når der kommer en ny kommentar til denne artikel
Modtag nyhedsbrev fra drikkeabc.dk
Vis alle kommentarer...
Vi elsker jeres billeder
❤
×
Min Drinksbog
×
Min Drinksbog
×
Allerede bruger
E-mail
*
Password
*
Glemt password
Ny bruger
E-mail
*
Password
*
Gentag password
*
Navn på bog
*
Post nr.
*
Køn
K
M
Fødselsdato
Tlf.
Min Drinksbog
×
Du er nu logget ind og siden er tilføjet til din Drinksbog
Brugeren eksistere allerede
×
Der er allerede en bruger med det brugernavn.
Drinks
Øl
Spiritus
Vin
Kolde drikke
Varme drikke
Vin Quiz
Min bar
Bowle/punch
Drinkskort
Hjemmebryg
Snacks
Drikkeviser
Alkohol test
Ordbog
Tøm barskabet
Alkoholfri
Amerika
Barudstyr
Bitter
Bowle og punch
Campari
Cocktails
Cognac brandy
Danmark
Fitness
Fizz
Frankrig
Gin
Hedvin
Holland
Hvidvin
Italien
Juice og smoothies
Kaffe
Kakao
Kolde drikke
Likør
Longdrinks
Mexico
Mousserende vin
Pernod
Rom
Rosévin
Rødvin
Shots
Snaps
Spanien
Spiritus
Te
Tequila
Varme drikke
Velkomstdrinks
Vin quiz
Vodka
Whisky
Øl
Tilmeld nyhedsmail her
Nyeste kommentarer
drikkeABC.dk
Hej Sus, Malus sargentii hedder også Sargentæble. Følg opskriften ovenfor: Paradisæblesnaps.
Sus
Hej, har røde bær af Malus sargentii, kan jeg lave kryddersnaps af dem også? Bærerne er modne og kan lukkes fra træet, som er 3 m...
Bodil
Hej Vi har en marcanta dark dansk frugtvin. Nogle der ved hvornår den er fra?
Hardy
Har lige smagt denne gudedrik, den smagte pragtfuld. Men hvor længe skal den trække - før den skal sies ? Bh H
Ved du alt om vin og drikke?
Prøv vores nye quiz
Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?
Peter Hummelgaard
Jakob Engel-Schmidt
Dan Jørgensen
Jeppe Bruus
Kaare Dybvad Bek
Magnus Heunicke
Foreslå nyt svar
Send nyt svar
Stem
Del
Se alle vores afstemninger her...