6823 Villers-devant-Orval
Belgien
Tlf. +32 6131 1261
Fax +32 6131 2937
WebHistorie om Brasserie d´Orval
Igennem Orvals lange historie, har der altid været et bryggeri på klostret. Forskellige fakta understøtter denne tanke: topografiske henvisninger på gamle tegninger; en detaljeret beskrivelse af produktionen efterladt af Franciskanske besøgende for over 3 hundrede år siden; et område kaldet hopfield som ligger meget tæt på klostret. At brygge øl var almindeligt i dette område som var mindre anvendeligt til vinproduk-tion. Øl var først og fremmest til for dets nærende egenskaber; det blev kaldet flydende brød.
I 1529, gav kejser Charles Quint munkene autorisation til at grundlægge et støberi som kunne give det nødvendige overskud til dækning af krigsskaderne. Siden da, har klostret altid haft en højere indtægt end nødvendigt var for at kunne drive det lille samfund.
I 1931 blev bryggeriet ikke startet for at få yderligere indtægter, som allerede kom fra production af brød og ost; fra begyndelsen, beskæftigede bryggeriet ufaglært arbejdskraft. Det første brygmester var en tysker ved navn Pappenheimer; han er begravet på Villers-devant-Orval.
Grundstenen til denne meget specielle øl, kan bade tilskrives Mr. Pappenheimer og til belgieren, Honore van Zande som også arbejde på bryggeriet i den periode. De var eksperimenterende; produktion af produktionsmetoder som de opfandt er ikke set mage til andre steder. Flere af disse metoder, såsom dry-hopping, er fra Eng-land. Dette resulterer i en øl hvis karakteristiske aroma og smag mere skyldes hum-len og gæren end malten. På samme måde som hemmeligheden bag produktionen, de specielle ølglas, flasken og labelen, som vi kender dem i dag, stammer fra star-ten af 1930erne.