Logo

Lindemans Gueuze

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Bryggeri: Brouwerij Lindemans, Belgien
Brygget for første gang:
Type: Lambic
Alkohol: 4%
Flaskestørrelse: 33 cl.
Forhandles af:
Pris ca:

Nutildags er Lambic på fad svær at opdrive. Kun på enkelte pubber omkring Bruxelles kan man stadig finde den specielle kirsebæragtige øl. Desuagtet, er Lambic siden 1880 blevet tappet på flaske for at gøre transporten nemmere men også for konserveringsgrunde. Denne metode lagde grundlaget for Geuze: før at Gueuze blev tappet på flasker, er der lavet en blanding af 2/3 ung Lambic og 1/3 gammel Lambic. Det korrekt forhold mellem ung/gammel afhænger af modningstiden for hver enkel del. Flaskerne, med vilgæren, bliver gæret i kælderen.
Efter 6 måneder opnår Gueuze en gylden farve og cideragtig, vinøs smag; minder måske og tør vermouth med en mere kompleks og naturlig smag.
Den bliver ofte serveret i Bruxelles under Happy Hour. Det er en traditionel øl til karbonader, men egner sig ligeså til fisk og skaldyr eller andre salte maltider. Den er også fremragende til cremede saucer.
Udover den normale Gueuze (Gueuze Grand Cru "Cuvée René), er der en mere kommerciel Gueuze som dominerer markedet. Den er filtreret, pasteuriseret og har en mere sød smag.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.151 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her