ca. 40 stk. Barsnack
2 dl (125 g) mel
10 g gær
3 spsk. mælk
1 æggeblomme
1 tsk. salt
90 g smør/margarine
1 æggeblomme
Gæren smuldres i en skål og opløses i mælken.
Tilsæt halvdelen af melet.
Ælt dejen og lad den hæve i 20 minutter.
Tilsæt salt, æggeblomme og resten af melet.
Smelt smørret og ælt det i dejen, 1 spsk. ad gangen.
Lad den blive kold.
Form dejen med hånden til små kugler på størrelse med en hasselnød.
Sæt kuglerne på en bageplade beklædt med folie og lad dem efterhæve 30 minutter.
De pensles med en pisket æggeblomme og bages i ovnen ved 200ºC i 20 minutter.
Kuglerne smager dejligt til drinks.
Tips: De kan opbevares nogle dage i en tætsluttende kagedåse.
Hollandske saltkugler kan krydres med paprika eller kommen, som piskes i æggeblommen til pensling.
På billedet ses også Hippie girl; se opskrift.