Smagfuld, frisk og elegant lille ret, hvor den saftige varmrøgede
laks får fint følgeskab af den krydrede, frugtige aroma fra den kolde sauce med
whisky.
25 KANAPEER FORBEREDELSE: 8 minutter TILBEREDNING: 5
minutter
# DU SKAL BRUGE:
300 g laksefilet (helst varm røget)
1 agurk (skåret på skrå i tykke skiver)
50 g
flødeost
2 dl cremefraiche
1 tsk citronsaft
1 tsk revet appelsinskal
1 spsk peberrodscreme
50 ml whisky
3 spsk friskklippet purløg/bønnespirer til pynt
Friskkværnet peber
en dildkvist til pynt på hver kanape
*
SÅDAN GØR DU:
Rør creme fraiche med flødeost, whisky og peberrod.
Tilsæt revet appelsinskal, citronsaft og smag til med sort peber.
Rør godt, evt. med et lille piskeris, indtil saucen er helt
glat.
Placer laksefileterne på en stegepande og dæk dem med vand.
Lad laksen simre i fem minutter, eller til den er lige
akkurat gennemstegt.
Læg derefter laksen over på et viskestykke og lad den dryppe
af et par minutter.
Når den er afkølet, brækkes den i flager i en skål, så den
er klar til at montere på kanapeerne.
Ved brug af varmrøget laks skal laksen ikke tilberedes
yderligere.
Læg agurkeskiver på et fad og placer en teskefuld
whiskycreme på hver.
Top derefter med lakseflager og pynt til sidst med urter eller
spirer.
Server straks.
___________________________________