Logo

Laks og cremefraiche med whisky

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Laks og cremefraiche med whisky


Smagfuld, frisk og elegant lille ret, hvor den saftige varmrøgede laks får fint følgeskab af den krydrede, frugtige aroma fra den kolde sauce med whisky.

25 KANAPEER FORBEREDELSE: 8 minutter TILBEREDNING: 5 minutter

 

# DU SKAL BRUGE:

300 g laksefilet (helst varm røget)

1 agurk (skåret på skrå i tykke skiver)

50 g flødeost

2 dl cremefraiche

1 tsk citronsaft

1 tsk revet appelsinskal

1 spsk peberrodscreme

50 ml whisky

3 spsk friskklippet purløg/bønnespirer til pynt

Friskkværnet peber

en dildkvist til pynt på hver kanape

*

 

SÅDAN GØR DU:

Rør creme fraiche med flødeost, whisky og peberrod.

Tilsæt revet appelsinskal, citronsaft og smag til med sort peber.

Rør godt, evt. med et lille piskeris, indtil saucen er helt glat.

 

Placer laksefileterne på en stegepande og dæk dem med vand.

Lad laksen simre i fem minutter, eller til den er lige akkurat gennemstegt.

Læg derefter laksen over på et viskestykke og lad den dryppe af et par minutter.

 

Når den er afkølet, brækkes den i flager i en skål, så den er klar til at montere på kanapeerne.

Ved brug af varmrøget laks skal laksen ikke tilberedes yderligere.

 

Læg agurkeskiver på et fad og placer en teskefuld whiskycreme på hver.

Top derefter med lakseflager og pynt til sidst med urter eller spirer.

Server straks.

 

___________________________________

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.384 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her