Disse lækre ostekager serveres traditionelt til ukrainsk nytårspunch, men de smager lige godt til drinks eller et glas øl - Barsnack. ca. 100 stk.
Dej: 500 g mel
2 æg
1 tsk. salt
1 knsp. sukker
250 g smør/margarine
Ostefyld:
500 g flødeost
4 æggeblommer
salt
1 knsp. sukker
40 g smør/margarine
2 æg
Hæld melet ud på et bord og tryk en fordybning i midten.
Slå æggene ud heri og drys med salt og sukker.
Smørret, som skal være koldt, skæres i terninger, der fordeles i melkanten.
Hak smørret ind i melet med en bred kniv.
Derefter æltes dejen hurtigt sammen.
Form den til en kugle, der lægges på en tallerken, dækkes til og stilles i køleskabet i 30 minutter.
Til ostefyldet røres flødeosten med æggeblommer, salt og sukker.
Smørret skæres i meget små firkanter, der også røres i massen.
Kom ostefyldet i en sprøjtepose, der også lægges i køleskabet.
Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud (ca. 1/2 cm tykt) på et melstrøet bord.
Stik den ud i runde kager, ca. 5 cm i diameter, der lægges på en bageplade.
På hver kage sprøjter man en klat ostefyld ud, så den dækker næsten hele kagen.
Pisk æggene sammen og brug dem til at pensle kagerne med.
Ostekagerne bages i en forvarmet ovn ved 180ºC i 15 minutter.
De smager bedst, hvis de serveres lune.