Logo

Basisopskrifter til baren

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Basisopskrifter til baren

 

Sukker-sirup til at søde drinks:

Bland 220 g sukker med 2,5 dl vand i en lille

gryde og rør rundt, indtil sukkeret er opløst.

Gryden bringes i kog, skru så ned for varmen,

og lad det simre uden låg i ca. 5 minutter.

Tag gryden af pladen, og lad det afkøle.

Opbevar det i køleskabet i en lufttæt beholder.

Kan holde sig i køleskab op til 2 måneder.

Giver ca. 3,5 dl.

 
Sour mix
Kendes også som "sweet og sour mix"
eller "bar mix".
Bland 1 portion (3,5 dl) Sirup (se opskrift
ovenfor) med 1,2 dl citron eller lime saft
og 1 æggehvide (den kan udelades, men
gør drinken mere luftig).
Opbevares i en lufttæt beholder i
køleskab i op til 3 dage.
Giver ca. 4,7 dl.

 
Hot og Sour mix
Bland 1,2 dl sour mix (se opskrift ovenfor)
med 4 halverede, friske, røde chilifrugter
med frø. Rør rundt og stil det i køleskab i
op til 3 dage. Rystes før brug.
Giver ca. 1,2 dl.

 
Mynte sirup
Fyld en stor skål med is og vand.
Bring en gryde vand i kog. Put ca. ½ l
(sammenpressede) friske mynteblade i
det kogende vand i ca. 3 sekunder, tag
dem op med en hulske og læg dem
straks efter over i skålen med isvand,
indtil de er kølet af. Si vandet fra.
Blandes med 1,8 dl sirup (se opskrift oven-
for) i en blender og blendes, indtil det er
pureret. Lad siruppen stå i 10 minutter.
Passér den gennem en sigte, pres godt
for at få så meget væske ud af mynten
som muligt. Opbevares i en lufttæt
beholder i køleskab i op til 1 uge.
Giver ca. 1,8 dl.


Basisopskrifter til baren  

Salt- eller sukkerkant på glasset
Gnid kanten af glasset med et stykke
citron eller lime, indtil den er fugtig hele
vejen rundt. vend glasset og dyp det i en
underkop med salt eller sukker. Ryst
glasset for overflødigt salt eller sukker.

 
Basisopskrifter til baren 
En muddler er egentlig en tyk trækæp,
men her på sitet bruger vi i stedet en
morter og støder.
Når man vil støde frugt, fx limestykker,
kommer man lime i en cocktailshaker,
trykker kraftigt på limen med samme
bevægelse, som når man moser kartofler.
Brug den mosede frugt og saften usiet i drinks.

 

Shots - lagdelte shot – se hvordan (svær at lægge - let at drikke)


Half-and-half (fløde og mælk)


Glas - brug et passende glas til hver drink (drikkeabc.dk)


 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 805 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her