# Ingredienser
2 cl grøn Chartreuse
3 cl gul Chartreuse
isterninger
* Tilberedning
Denne drink bør serveres i et isafkølet glas.
Læg isterninger i bunden af glasset, hæld de to slags Chartreuse over og rør om.
Chartreuse pur serveres straks - iskold enten som aperitif eller efter middagen.
Chartreuse Likør
Munkene på et Chartreuse kloster modtog en gave fra Henry
VI´s artilleri marskal i 1605 - en opskrift på en grøn Chartreuse.
130 forskellige urter og krydderier indgik i opskriften og
den var så kompleks at produktionen på klosteret først begyndte i 1737.
Grøn Chartreuse har en urtet, sød smag af mint, koriander, anis og eukalyptus og
kan nydes med varm kakao, ren, med is eller som ingrediens i
Chartreuse-baserede cocktails.
Den “gule” Chartreuse er en lidt mildere, mere sødmefuld
udgave af den klassiske urtelikør fra de hemmelighedsfulde karteusermunke. De
130 urter, planter, blomster og så videre giver en dyb, kompleks urtet smag, og
her får man den altså i en lidt sødere udgave, med ”kun” 43% alkohol versus den
grønnes heftige 55%.
Drikkes meget kold.
✅ Her er drikkeABC.dk med nemme opskrifter til din
bar, - prøv selv Drinks, Spiritus, Kolde drikke, Varme drikke, Vin Quiz, Bowle/punch, Snacks, Drikkeviser, Alkohol test, Tøm barskabet
Få succes som bartender
med drikkeABC.dk. Vi hjælper dig med de bedste opskrifter.
----------- ooo OÔO ooo -----------