Oprindelse Spanien, Sanlücar de Barrameda
Type Tør hedvin, tør, 22 % vol.
Drue Palomino fino
Pris: 200-500
Drikkes: ved udsendelse i mindst 30 år
Barbadillo blev grundlagt i 1821 af en gruppe forretningsmænd, der stammede fra det bjergrige Nordspanien. Mange andalusiske bodegaer som fx Alvear, Hidalgo-La Gitana, Emilio Hidalgo, Arqueso og La Guita begyndte alle på samme måde. Firmaet udgør en stor del af Barrio Alto i Sanlucar de Barrameda. Det skyldes delvist ejerne af Barbadillo, at det historiske område omkring Castillo de San Diego stadig er relativt godt bevaret. Andre steder i byen er mange bodegaer i løbet af de seneste par årtier forsvundet og er revet ned for at give plads til nye bygninger. For besøgende i byen synes det utroligt, at noget sådant tilsyneladende accepteres af de myndigheder, der skal beskytte de lokale vinkældres fine arkitektoniske arv.
I Barbadillos portefølje er fire vine officielt klassificeret som VORS (»Very Old and Rare Sherry« som betyder meget gammel og sjælden sherry), og de modnes i minimum 30 år. Det er Amontillado, Oloroso Seco, Oloroso Dulce og Palo Cortado. Selvom de første tre vine bestemt fortjener megen opmærksomhed, er Palo Cortado utvivlsomt den, der skinner mere strålende end de andre pga. sin autenticitet og sin stærke personlighed. Alt omkring vinen fortæller om lang og omhyggelig pasning, lige fra dens dybtgrønne kant til dens klassiske, meget gamle Palo Cortado-næse, som er kompleks, ren og intens med en antydning af appelsinskræl. Munden er fyldig med den behagelige syre, der stammer fra mange års koncentration. Bagved ligger den imponerende slutning hos en meget gammel vin. JB
Vingården blev bygget i 1821, året for grundlæggelsen af Barbadillo.