Oprindelse Portugal, Madeira
Type Mediumsød hedvin, 20 % vol.
Drue Malvasia
Pris: 200-500
Drikkes: til 2020+
Barbeito er det yngste af alle handelshuse på Maderia, som stadig er aktivt. Det har inden for de seneste par år været det mest innovative. Som de andre fem handelshuse på øen har Barbeitos hovedforretning været at sælge vin i meget store partier, indtil Ricardo Diogo, grundlæggerens barnebarn, i 1990 overtog roret. Firmaets omsætning faldt øjeblikkeligt med 50%, men Diogo blev hjulpet i sit målbevidste foretagende af en kapitalindsprøjtning fra familien Kinoshita fra Japan, der i 1991 blev partnere i Barbeito.
Firmaet producerer tre steder, alle med hver deres egne, særlige måder at modne vin på. Deres adega (vingård) i Estreito de Camara de Lobos er den køligst beliggende og laver de bedste og blideste vine. Deres hytte på toppen af en klippe ved siden af Hotel Reids i Funchal producerer stærkere, mere koncentrerede vine. Deres stærkeste og fyldigste vine stammer fra familiequintaen, der ligger lige oven over Funchals centrum.
Barbeitos 20 Year Old Malmsey er den ultimative øvelse i at finjustere et blend. Efter at have tilbragt mindst 20 år i tønde kvalificerer vine fra et enkelt år sig til »årqanqsstatus«, Et resultat heraf er, at meget få vine kommer i non-vintage-blandinger, og alle andre handelshuse overser kategorien for 20-årige. Barbeitos 20 Year Old tappes i små mængder og er både strålende og for tiden unik. Den er ravfarvet med et olivengrønt skær, er fornem, har balsamiske aromaer og en antydning af vanilje. Den er ganske fyldig, kompleks, men sart. Den kvædelignende sødme opvejes af karakteristisk syre, der fører til en god, markant slutning. Dette er en vin med fremragende balance og ligevægt. RM
--