Logo

Jaume Codorníu Brut NV

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Artikel billede

Oprindelse: Spanien, Penedès, Sant Sadurni d'Anoia

Type: Mousserende tør hvidvin, 11,5 % vol.

Drue: Chardonnay, macabeo, parellada

Pris: 100-200

Drikkes: flasker på markedet skal drikkes nu

 

Navnene cava og Codorníu hører sammen. Faktisk er historien om Codorníu historien om cava. Spaniens mest kendte mousserende vinstil blev skabt i 1872 af Josep Ravent6s, der dengang var leder af Codorniu­vingården. Han anvendte methode traditionnelle. Hans efterkommere laver stadig cava og driver firmaet. Vin­gården selv er et moderne, catalansk mesterværk, der oprindeligt blev designet i 1898 af Josep Maria Puig i Cadafalch. Bygningerne er nu fredede. Den har nogle af verdens mest omfattende kældre. Der er impone­rende 24 km i fem underjordiske niveauer.

Jaume Codorníu Brut er cava, der er lagret i me­get lang tid på bundfaldet. Halvdelen er chardonnay, mens resten består af de traditionelle cavadruer, macabeo og parellada. Vinen er gyldengul i farven med nogle grønne glimt og har god intensitet i næsen, først med undertoner af ristede sesamfrø og neden­under med tropiske frugter, gær og mineraler. Den er mellemfyldig og har tydelig syre, livlig frugt og en bemærkelsesværdig finish. En særlig udgave, der kun er lavet på chardonnay og parellada, blev sendt på markedet i magnumflaske i anledning af vingårdens 450 års fødselsdag. LG

 

Artikel billede

Codorníuvinmarker på bakkerne nær Monestir de Poblet.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.751 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her