Logo

Chartreuse pur

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Chartreuse pur


# Ingredienser

2 cl grøn Chartreuse

3 cl gul Chartreuse

isterninger


* Tilberedning 

Denne drink bør serveres i et isafkølet glas.

Læg isterninger i bunden af glasset, hæld de to slags Chartreuse over og rør om.

Chartreuse pur serveres straks - iskold enten som aperitif eller efter midda­gen.


Chartreuse Likør

Munkene på et Chartreuse kloster modtog en gave fra Henry VI´s artilleri marskal i 1605 - en opskrift på en grøn Chartreuse.

130 forskellige urter og krydderier indgik i opskriften og den var så kompleks at produktionen på klosteret først begyndte i 1737.
Grøn Chartreuse har en urtet, sød smag af mint, koriander, anis og eukalyptus og kan nydes med varm kakao, ren, med is eller som ingrediens i Chartreuse-baserede cocktails.

Den “gule” Chartreuse er en lidt mildere, mere sødmefuld udgave af den klassiske urtelikør fra de hemmelighedsfulde karteusermunke. De 130 urter, planter, blomster og så videre giver en dyb, kompleks urtet smag, og her får man den altså i en lidt sødere udgave, med ”kun” 43% alkohol versus den grønnes heftige 55%.

Drikkes meget kold.

 

✅ Her er drikkeABC.dk med nemme opskrifter til din bar, - prøv selv Drinks, Spiritus, Kolde drikke, Varme drikke, Vin Quiz, Bowle/punch, Snacks, Drikkeviser, Alkohol test, Tøm barskabet

Få succes som bartender med drikkeABC.dk. Vi hjælper dig med de bedste opskrifter.

----------- ooo OÔO ooo -----------

  

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.238 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her