Logo

Flammende rødvinsbowle -

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Drinks billede

6 voksne personer

 

2 fl. rødvin

4 nelliker

skal af 1 appelsin

1 stk. kanelstang

saft af 1 citron

1 sukkertop (250 g)

1/2 l mørk rom

 

Kom rødvinen i en stor ildfast bowle (skål).

Tryk nellikerne fast i ap­pelsinskallen og kom den i rødvinen sammen med ka­nelstang og citronsaft.

Varm det hele op over en spritflamme på bordet, men lad det ikke koge.

Læg en sukkertang over bowlen og læg sukker­toppen på.

Hæld så meget rom over sukkertoppen, at den lige akkurat er gennemvædet.

Sæt ild til og lad det bræn­de, til flammen er ved at dø ud, hæld så lidt mere rom over, så flammen atter blusser op.

Bliv ved, til al rommen er brugt. .

Sukkeret smelter og dryp­per ned i bowlen med rom­men.

Det ser festligt ud og giver bowlen en ganske speciel fin smag.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Drinksbog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.968 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her