Historien bag Peychaud's Aromatiske Cocktail Bitter starter i 1793 i New Orleans. Rige plantage ejere var tvunget til at flygte til San Domingo øen medbringende deres kæreste ejendele. Mange ankom til New Orleans,
som dengang lå i spanske Louisiana. Mellem disse ejendele var en opskrift på en
flydende tonic kaldet Bitters. Opskriftens kreolske ejermand var Antoine Amedie
Peychaud og han var uddannet apoteker.
A. A. Peychaud's berømmelse i byen blev grundlagt, ikke så
meget for den medicin han udleverede til indbyggerne, men meget mere for hans
bitter. Disse bitters var godt for hvad indbyggerne end måtte skrante med.
Peychaud's Bitters gav nyt liv til de portioner af cognac brandy han udskænkede
til sine venner og andre der besøgte hans apotek. Denne brandy/bitter drink
opnåede hurtig berømmelse. Konsekvensen var at flere kaffe huse i New Orleans
begyndte at bruge Peychaud's Bitters, og op igennem tiden i flere og flere
cocktails.
I dag er Peychaud's Bitters et mærke der er spredt over hele
verden. Det ekstra krydderi det giver såvel drinks som madretter har givet
denne bitter en særlig plads på mange menu kort.
Smagekommentarer:
Duft af krydderi, urtehave, medicinsk, mentol og anis.
Smagen er af lakrids, sød og så bitter til sidst.
Det er naturligt at sammenligne Peychaud's med Angustora
Bitter - og forskellen på de 2 er, at Peychaud's er mere sød end Angustora.
Begge Bitre indgår i flere cocktails sammen, hvilket understreger at der er
forskel.